fejm.ba

Društvo

Gradonačelnik Tuzle posjetio Osnovnu školu Tušanj

U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović,  u ponedjeljak, 2.9.2019. godine, posjetio je Osnovnu školu Tušanj. Svim učenicima prvih razreda čestitao je polazak u školu i uručio im simbolične poklone, kao uspomenu na prve školske dane. Prema evidenciji nadležnih institucija, u dvadeset i sedam osnovnih škola u Tuzli, u prvi razred je upisano nešto manje od hiljadu učenika. Najviše upisanih prvačića je u Osnovnoj školi Tušanj, devedeset i šest.
Prvi razlog zašto sam izabrao Osnovnu školu Tušanj je taj jer je u ovoj školi upisan najveći broj prvačića, a drugi razlog je lične prirode jer sam se ja ovdje upisao u prvi razred osnovne škole”, kazao je gradonačelnik Imamović.
Pokloni su obezbjeđeni za sve prvačiće sa područja grada Tuzle i već su isporučeni u sve osnovne škole.
Danas je oko hiljadu prvačića zakoračilo u osnovne škole, a mi smo nastojali poslati im i čestitke i poklone za njih blizu hiljadu , ovo je važan događaj i želim da im ostane u sjećanju. Put od stotinu hiljada koraka počine sa prvim korakom, danas je za naših hiljadu prvačića prvi korak školovanja i na tom putu, draga djeco, ja vam želim svu sreću ovoga svijeta”,istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović u svom obraćanju đacima i njihovim roditeljima.

Prigodnim programom i velikom dobrodošlicom, uposlenici i učenici Osnovne škole Tušanj su priredili svim prvačićima srdačnu dobrodošlicu. Uz veliku radost i osmjehe na licima, prvačići su se zahvalili gradonačelniku na poklonima koje im je uručio, a svoje oduševljenje ovim gestom nisu krili ni prisutni roditelji, te su kazali da će svoj djeci ovaj prvi školski dan ostati u lijepom sjećanju.


BH Telecom
Na vrh