fejm.ba

Društvo

Gradonačelnik Tuzle posjetio Osnovnu školu Tušanj

U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović,  u ponedjeljak, 2.9.2019. godine, posjetio je Osnovnu školu Tušanj. Svim učenicima prvih razreda čestitao je polazak u školu i uručio im simbolične poklone, kao uspomenu na prve školske dane. Prema evidenciji nadležnih institucija, u dvadeset i sedam osnovnih škola u Tuzli, u prvi razred je upisano nešto manje od hiljadu učenika. Najviše upisanih prvačića je u Osnovnoj školi Tušanj, devedeset i šest.
Prvi razlog zašto sam izabrao Osnovnu školu Tušanj je taj jer je u ovoj školi upisan najveći broj prvačića, a drugi razlog je lične prirode jer sam se ja ovdje upisao u prvi razred osnovne škole”, kazao je gradonačelnik Imamović.
Pokloni su obezbjeđeni za sve prvačiće sa područja grada Tuzle i već su isporučeni u sve osnovne škole.
Danas je oko hiljadu prvačića zakoračilo u osnovne škole, a mi smo nastojali poslati im i čestitke i poklone za njih blizu hiljadu , ovo je važan događaj i želim da im ostane u sjećanju. Put od stotinu hiljada koraka počine sa prvim korakom, danas je za naših hiljadu prvačića prvi korak školovanja i na tom putu, draga djeco, ja vam želim svu sreću ovoga svijeta”,istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović u svom obraćanju đacima i njihovim roditeljima.

Prigodnim programom i velikom dobrodošlicom, uposlenici i učenici Osnovne škole Tušanj su priredili svim prvačićima srdačnu dobrodošlicu. Uz veliku radost i osmjehe na licima, prvačići su se zahvalili gradonačelniku na poklonima koje im je uručio, a svoje oduševljenje ovim gestom nisu krili ni prisutni roditelji, te su kazali da će svoj djeci ovaj prvi školski dan ostati u lijepom sjećanju.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh