fejm.ba

Vijesti

Grad Tuzla donirao 50.000 KM Memorijalnom centru Srebrenica- Potočari

FOTO:SCREENSHOT TWITTER

Grad Tuzla se uključio u akciju organizirane pomoći  radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, a odmah početkom 2020. godine izvršena je uplata sredstava u iznosu od 50.000 KM na račun spomenutog Centra.

Naime, krajem prošle godine upućen je inicijalni poziv za pomoć Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, koji su potpisali spomenuti Centar , te Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH, a poziv je upućen  svim kantonima, općinama i gradovima FBiH, te je kao rezultat  dogovoren Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Grad Tuzla se odazvao pozivu i  je jedan od potpisnika Memoranduma o razumijevanju s ciljem podrške radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, ( Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine).

Nakon spomenutog poziva, u Prijedlog budžeta Grada Tuzla uvršten je i  iznos od 50.000 KM za pomoć Memorijalnom cetru u Potočarima , što je podržalo  i Gradsko vijeće Tuzle, potvrđeno je za Fejm.ba iz Gradske uprave Grada Tuzle.

Grad Tuzla je među prvim lokalnim zajednicama,  neposredno nakon usvajanja Odluke, uputio nalog za isplatu sredstava u iznosu od 50.000 KM, što je potvrdio i direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, Emir Suljagić, na svom Twitter nalogu, gdje se zahvalio javno gradonačelniku Tuzle, Jasminu imamoviću, uputivši poruku:

„Hvala Jasminu Imamoviću, Gradskom Vijeću Grada Tuzla. Ovako zajedno i najbolje odgovaramo

na revizionizam, negiranje, negiranje, minimalizaciju genocida, na humanizaciju masovnih ubiva“ naveo je Suljagić na Twitteru, gdje je objavio i dokaz o uplati 50.000 KM iz Budžeta Grada Tuzla.

 


Custom Text
AS Tad

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2020 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh