fejm.ba

Vijesti

Grad Tuzla donirao 50.000 KM Memorijalnom centru Srebrenica- Potočari

FOTO:SCREENSHOT TWITTER

Grad Tuzla se uključio u akciju organizirane pomoći  radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, a odmah početkom 2020. godine izvršena je uplata sredstava u iznosu od 50.000 KM na račun spomenutog Centra.

Naime, krajem prošle godine upućen je inicijalni poziv za pomoć Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, koji su potpisali spomenuti Centar , te Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH, a poziv je upućen  svim kantonima, općinama i gradovima FBiH, te je kao rezultat  dogovoren Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Grad Tuzla se odazvao pozivu i  je jedan od potpisnika Memoranduma o razumijevanju s ciljem podrške radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, ( Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine).

Nakon spomenutog poziva, u Prijedlog budžeta Grada Tuzla uvršten je i  iznos od 50.000 KM za pomoć Memorijalnom cetru u Potočarima , što je podržalo  i Gradsko vijeće Tuzle, potvrđeno je za Fejm.ba iz Gradske uprave Grada Tuzle.

Grad Tuzla je među prvim lokalnim zajednicama,  neposredno nakon usvajanja Odluke, uputio nalog za isplatu sredstava u iznosu od 50.000 KM, što je potvrdio i direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, Emir Suljagić, na svom Twitter nalogu, gdje se zahvalio javno gradonačelniku Tuzle, Jasminu imamoviću, uputivši poruku:

„Hvala Jasminu Imamoviću, Gradskom Vijeću Grada Tuzla. Ovako zajedno i najbolje odgovaramo

na revizionizam, negiranje, negiranje, minimalizaciju genocida, na humanizaciju masovnih ubiva“ naveo je Suljagić na Twitteru, gdje je objavio i dokaz o uplati 50.000 KM iz Budžeta Grada Tuzla.

 


BH Telecom
Na vrh