fejm.ba

Lifestyle

Gloria Volarić – Galić otkrila tajnu bezvremenske ljepote od smilja sa hercegovačkih plantaža

Piše: Dejla Bajrić

Gloria Volarić – Galić je diplomirana inženjerka sigurnosti i zaštite, farmaceutska tehničarka i fitoaromaterapetkinja iz Čapljine. Trenutno živi u Mostaru, i opisuje se kao osamnaestogodišnjakinja sa desetogodišnjim iskustvom, odnosno, Gloria ima 28 godina.

Ideja za izradom prirodne kozmetike se javila prije sedam godina, kada je Glorijin brat pokrenuo plantažu smilja u Hercegovini. S obzirom na to, da se ova dvadesetosmogodišnjakinja kroz svoje školovanje zaljubila u botaniku i labaratorijski rad, njeno školovanje iz oblasti fitoaromaterapije u potpunosti je zaokružilo tu ideju.

Osnova proizvoda je biljka smilje, koje raste u Hercegovini, poznato kao i eliksir mladosti. Proizvodi su 100% prirodni, dermatološki testirani i ručno rađeni. Prvu kremu od smilja, Gloria je izradila u vlastitoj kuhinji. Proizvodnjom se bavi već šest godina, a njen cilj je ostao isti, učiniti dostupnim sigurne i zdrave proizvode bez štetnih sastojaka.

„Prije šest godina nakon završenog školovanja, imala sam želju odmah početi sa stvaranjem proizvoda.“kaže Gloria. „U početku mi je bila potrebna finansijska podrška za nabavku sirovina. Sastavila sam narudžbu i zamolila tatu da mi da 500KM kako bih počela sa proizvodnjom na šta je on strogo odgovorio: „Skup ti je taj hobi“. Ipak je dao novac, i danas je jako ponosan na postignuti rezultat. Često se sa osmijehom prisjetimo tog momenta. “

Asortiman „Prirodne kozmetike Gloria“ trenutno broji 36 proizvoda. Iako je proces nastanka novog proizvoda kompleksan, uskoro na police stiže novi proizvod, a za jesen je planirana cijela kolekcija noviteta.

 „Must have“ Gloria brenda je, kako kaže, Zlatna kolekcija, u kojoj je sadržan cijeli spektar ljekovitih sastojaka i proizvoda koji čine cjelovitu liniju za njegu lica za sve tipove kože.

Osim hercegovačkog smilja, sve sirovine se uvoze, u cilju što bolje kvalitete proizvoda. Iako bi, kako kaže Gloria, željela da su sve sirovine domaćeg porijekla, prinuđeni su da ih pronalaze širom svijeta, jer su kvaliteta i provjerenost jedne od važnijih stvari pri izradi ovih proizvoda.

Gloria savjetuje

„Važno je birati prirodne proizvode koji neće učniti štetu našoj koži. Prilikom korištenja štetne kozmetike koža je primorana da se bori, i od spiska sastojaka bira one koje će učiniti nešto dobro. Rezultati koji mogu biti brzo vidljivi mogu ostaviti teže posljedice na našoj koži. Međutim, zadatak prirodne kozmetike je da ojača sposobnost kože za regeneracijom. Prirodni sastojci nikada nemaju potpuno identičnu formulu, zbog čega je naša koža uvijek budna i aktivno reaguje.“pojašnjava Volarić – Galić.

Najtraženiji proizvodi  su mlijeko za skidanje šminke i šampon za rast kose. To je, kako kaže Gloria, idealna kombinacija. Potrebno je da mlijeko očisti šminku i štetne materije na koži, serum da obnavlja i štiti kožu, a šampon da održava sjaj i zdravlje kose.

Kod njege kože lica tri procesa su najvažnija: oslobađanje od štetnih materija i mrtvih stanica kože (piling), zaštita od štetnih utjecaja (dnevna krema) te hranjenje i regeneracija (noćna krema). Kada se koži pruži osnovna njega kroz ova tri koraka, ona je spremna za djelovanje naprednijih proizvoda kao što su serumi ili maske koje imaju snažniji učinak.

„Kao što je važno ono što unosimo u naše tijelo, jednako je i sa onim što nanosimo na njega. Potrebno je šest minuta da sastojci nekog proizvoda kroz kožu dospiju u krvotok. Da li će to biti toksini ili ljekoviti sastojci, ovisi isključivo o nama. Dakle, ako nema smisla popiti otrov, jednako je besmisleno nanijeti ga na kožu.“kazala je u razgovoru za Fejm.ba

Proizvodi iz Gloria asortimana su dostupni na web stranici www.prirodna.com za narudžbe iz cijelog svijeta. Kozmetiku je moguće kupiti širom apoteka u BiH i putem društvenih mreža. Osim u BiH, proizvodi će uskoro biti dostupni i na policama u Hrvatskoj i Srbiji.

„Sanjam svijet u kojem će sve djevojčice, djevojke i žene biti osviještene o ljepoti koja se nalazi u njima, a koja je prirodna, autentična i neponovljiva.“dodala je za kraj razgovora Gloria.


BH Telecom
Na vrh