fejm.ba

Vijesti

FBiH: Boračke organizacije i poljoprivrednici najavljuju proteste i blokade stranaka

FOTO:ILUSTRACIJA

Ukoliko ne dobiju svoje naknade za januar 2019. godine, predstavnici boračkih populacija u Federaciji Bosne i Hercegovine najavljuju proteste i blokade, a isto pripremaju i poljoprivrednici u FBiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Dok se bije pravna bitka oko načina izbora delegata u Dom naroda Parlamenta, Federacija BiH od petka, 1. februara, naći će se u potpunom finansijskom kolapsu.

Federacija BiH se nalazi u krajnje nezavidnoj situaciji i moguće je da dođe do potpune finansijske blokade, jer budžet za 2019. godinu koji je usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ne može stupiti na snagu bez potvrde u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Prve posljedice u obustavi isplata mogle bi se desiti već početkom februara kada prestaje mogućnost isplata obaveza iz 2019. godine. jer ne postoji ni odluka o privremenom finansiranju do 31. marta 2019. godine, odnosno za prvi kvartal ove godine.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh