fejm.ba

Društvo

Evropski eksperti u Sarajevu na kongresu o vodama

Udruženje Konsultanata Inženjera BiH (UKI BiH) okupit će eksperte iz šest evropskih država na Drugom bh. kongresu o vodama, koji je najavljen za 7. i 8. novembar u Sarajevu.

Taj skup najavljen je kao prilika za razmjenu znanja i iskustava, što može pomoći da se lakše uoče i razriješe problemi u domenu politike upravljanja vodnim resursima.

Ključne teme bit će vodna politika u BiH na svim nivoima vlasti, vode u UN programu održivog razvoja, te EU legislativa i praksa, saradnja sektora voda s drugim sektorima, finansiranje projekata u sektoru voda, kadrovi i obrazovanje u sektoru voda.

– U okviru tog kongresa predviđena je i posebna sesija, otvorena za javnost, pod nazivom ‘Informisanje javnosti o nacrtu kataloga kriterija za održivi razvoj u sektoru malih hidroelektrana u BiH’ (urađenom po ugledu na austrijski Tirol), u organizaciji GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) – navodi organizator, UKI BiH.

U ime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje je i pokrovitelj te manifestacije, kongres će otvoriti ministar Mirko Šarović. Očekuje se oko 200 eksperata iz razvojnih organizacija, univerziteta, institucija upravljanja vodama, institucija domaćih i vlasti iz regije.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh