fejm.ba

Društvo

Dženana Bjelić: „Vlastito vjenčanje mi je poslužilo kao inspiracija za pokretanje malog biznisa“

Piše: Dejla Bajrić

Dženana Bjelić iz Srebrenika je dvadesetpetogodišnjakinja, bachelor inženjer agronomije Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Dženana nije uspjela pronaći posao u struci, ali je odlučila da svoje slobodno vrijeme iskoristi na hobi ,koji joj donosi zadovoljstvo, ali i novac.

U peridu kada je Dženana počinjala sa pripremama za vlastito vjenčanje, došla je na ideju da taj dan dodatno uljepša unikatnim dekoracijama ručne izrade. Željela je da vjenčanje bude drugačije pa je izradila okvir za fotografisanje, stalak za spisak zvanica, ukrase za svadbene stolove ali i mnoštvo drugih stvari.

„U želji da sve bude u rustičnom stilu, ideje su počele dolaziti, a meni je preostalo samo da ih realizujem.“ – kaže Dženana.

Nakon vjenčanja, na društvenim mrežama je podijelila fotografije svojih dekoracija, te su počeli stizati brojni upiti. Dženani nije trebalo mnogo vremena da se odluči na izradu proizvoda po narudžbi. Osim izrade proizvoda po narudžbi, rukotvorine iz njene male radionice moguće je i iznajmiti.

Iako ovo radi tek tri mjeseca, ova dvadesetpetogodišnjakinja je, kako kaže, imala velike narudžbe koje je slala van granica Bosne i Hercegovine.

„ Ja sam zaista zadovoljna, s obzirom na to da je ovo tek početak. Najveći broj narudžbi su kutijice za burme i čaše za mladence. Drago mi je što mogu ostvariti ideje koje kupci zamisle i što mogu dati svoj lični pečat ovakvim događajima. Ovakve stvari me čine sretnom. “ – kaže u razgovoru za Fejm.ba

Proizvodi koje je moguće poručiti ali i iznajmiti su: dekoracija za stolove, zid za fotografisanje, cvjetiće za kićenje, kutijice za burme, čaše za mladence, stalak za spisak zvanica, dekoraciju za mladenački stol… Međutim, pored dekoracija za vjenčanje, Dženana voli izrađivati i ukrase za kuću kao što su svijećnjaci i ukrasi za zid.

Najčešće korišteni materijal u proizvodnji je juta, za čim je najveća potražnja. Cijene se formiraju zavisno od materijala i detalja koji se koriste.

Proizvode je moguće poručiti preko Facebook i Instagram profila „Svadbene dekoracije „Love story““.

„Najdraže mi je zadovoljstvo kupaca, a učiniti mladu sretnom na najvažniji dan u njenom životu za mene je izuzetno veliki uspjeh.“ – dodala je za kraj razgovora ova dvadesetpetogodišnjakinja.

 


BH Telecom
Na vrh