fejm.ba

Politika

Džaferović: Glasanjem za nezavisnost građani sudbinski odredili put BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je građanima Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

– Prije 27 godina skoro dvije trećine građana ove zemlje iz svih naroda, odlučno i dostojanstveno je glasalo na referendumu za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

Glasanjem za nezavisnost ljudi ove zemlje su sudbinski odredili put naše domovine.

Žrtve koje smo podnijeli uime naše domovine, žrtve kojima je naša današnja sloboda skupo plaćena, obavezuju nas da istrajemo u očuvanju i izgradnji Bosne i Hercegovine, moderne i evropske države ravnopravnih građana i naroda.

Takvu državu ćemo izgraditi kada se svi zajedno okrenemo konstruktivnom dijalogu, zasnovanom na istini i pravdi, međusobnom uvažavanju, poštovanju vladavine prava, evropskim standardima i saradnji za dobrobit svih naših ljudi.

Mnogo je primjera u historiji, ali i današnjici, koji pokazuju da možemo učiniti mnogo za našu zemlju i za dobrobit svih, kada radimo zajedno i udruženo. Vjerujem da će takvih primjera biti još više u vremenu pred nama.

U to ime, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori upućujem iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti naše domovine – kaže se u čestitki Džaferovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh