fejm.ba

Kultura

Drugog dana Književnih susreta Cum grano salis održane tri promocije knjiga

U okviru programa 19. Književnih susreta Cum grano salis, u četvrtak, 5. septembra, u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, održane su tri promocije knjiga.

U 12:00 sati je održana prva promocija, koja je ujedno i prvo predstavljanje romana koji su ove godine ušli u uži izbor za Nagradu Meša Selimović. Roman književnika iz Srbije, Miće Vujičića Unutrašnjost predstavili su autor i Kristina Ljevak.

U 18.00 sati, muzičar i profesor književnosti, autor nekoliko knjiga, Marko Šelić Marčelo je, u saradnji sa moderatoricom Kristinom Ljevak, predstavio je svoje knjige Malterego : Knjiga druga: Higijena nesećanja.

Bivša dobitnica Nagrade Meša Selimović za roman Kaja, Beograd i dobri Amerikanac, Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović u 20:00 sati su predstavili dva povezana romana, Bunker swing, objavljen 2013. i tek objavljeni Bunker Patka. Promotori su bili književni kritičar Vladimir Arsenić, clan žirija 19. Književnih susreta Cum grano salis i književnik Srđan Srdić, selektor za Srbiju na ovogodišnjim Književnim susretima.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh