fejm.ba

Društvo

Dom zdravlja u Tuzli dobio novi ultrazvučni aparat(VIDEO)

Primopredaja ultrazvučnog aparata upriličena je danas u prostorijama Javne zdravstveno nastavne ustanove Dom zdravlja dr. Mustafa Šehović Tuzla. Ultrazvučni aparat namijenjen je Službi opšte i porodične medicine, kako bi pomogao u efikasnijoj dijagnostici i bržoj procjeni zdravstvenog stanja pacijenata. Nabavku aparata, putem donacije, obezbijedili su Gradska uprava i gradonačelnik Jasmin Imamović, uz pomoć Josipa Juratovića, zastupnika u njemačkom Bundestagu i predsjednika Parlamentarne skupine Bundestaga za jugoistočnu Evropu. Aparat je donacija Klinike Plattenwald.

Zahvaljujem se mom prijatelju Josipu Juratoviću, socijademokrati, članu Bundestaga za ovu vrijednu donaciju, kao i predstavnicima klinike Plattenwald. Vrijednost uređaja u momentu nabavke iznosila je 150.000,00 KM. Josip Juratović je posredovao i u procesu sklapanja prijateljstva njegove rodne Koprivnice i Tuzle i krenuli smo u mnoge zajedničke projekte. Ovo nije prvi puta ispoljena briga ka našoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi. Pripremili smo u budžetu novac za rampu prema pedijatriji, a od ranije predviđenoga novca radi se lift. Znate da smo ranije investirali pola miliona konvertibilnih maraka u opremanje i adaptaciju Službe Hitne pomoći. Opremili smo četiri sanitetska vozila i nastaviti ćemo kontinuirano ulagati u Dom zdravlja odnosno u zdravstvenu zaštitu građana Tuzle”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Direktor tuzlanskog Doma zdravlja prim.dr. Suad Bijedić, zahvalio se gradskoj administraciji i gradonačelniku Jasminu Imamoviću, koji je svojim ličnim zalaganjem omogućio realizaciju ove jako vrijedne donacije za sve građane Tuzle.

“Zahvaljujući gradonačelniku Tuzle, njegovim ličnim vezama, i gospodinu Josipu Juratoviću, Dom zdravlja Tuzla je dobio ovaj vrijedni aparat, čija je nabavna cijena negdje oko 150.000,00 KM i jedan je od rijetkih ultrazvučnih aparata ove vrste u BiH. Ovo nije jedina briga lokalne zajednica, Grada Tuzle i gradonačelnika, za Dom zdravlja Tuzla. Kao što već znate tim sredstvima rekonstruisana je hitna pomoć, kupljena su četiri saniteta, u toku nabavka opreme za još dva saniteta u vrijednosti od 65.000,00 KM, u toku je izgradnja lifta i naredne godine rampa za pedijatriju, koja je uvrštena u budžet za narednu godinu. Ovo je jedan od rijetkih gradova i gradonačelnika koji se brine na ovaj način o zdravlju stanovništva, mada je to Zakonom o zdravstvenoj zaštiti predviđeno da se svi moraju brinuti o zdravlju naših građana. Ovaj ultrazvučni aparat će, u svakom slučaju, poboljšati kvalitet ultrazvučne dijagnostike i služiti će svim građanima Tuzle”, izjavio je direktor tuzlanskog Doma zdravlja prim.dr. Suad Bijedić.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh