fejm.ba

Politika

CIK: Ponovno brojanje nevažećih listića s glasačkog mjesta iz Kalesije

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine, na današnjoj 105. hitnoj sjednici je donijela naredbu za ponovno brojanje nevažećih listića – praznih ili nevažećih po drugim kriterijima, s glasačkog mjesta 080A016B u osnovnoj izbornoj jedinici Kalesija, za razinu načelnika općine.

Brojanje će početi danas u 16 sati u Sarajevu u sjedištu Glavnog centra za brojanje u Zetri, odlučeno je na ovoj sjednici CIK-a.

Naredba o ponovnom brojanju donesena je zbog neslaganja broja upisanih nevažećih listića na kontrolnom obrascu u Glavnom centru za brojanje s podacima na obrascu za zbirne rezultate.

U narednoj tački dnevnog reda, Centralna izborna komisija je odbacila kao neblagovremen zahtjev grupe građana iz Srebrenika, upućen e-mailom 14. decembra, za ponavljanje brojanja glasova na svim biračkim mjestima u ovoj izbornoj jedinici.

S obzirom na to da je krajnji rok za upućivanje zahtjeva bio 8. decembar, nema uvjeta za ponovno brojanje glasova po službenoj dužnosti, konstatirala je Centralna izborna komisija.

Današnje odluke jednoglasno je donijelo šest članova CIK-a koliko ih je prisustvovalo  sjednici.

Kako je konstatirano na početku, opravdano je bila odsutna Irena Hadžiabdić.


BH Telecom
Na vrh