fejm.ba

BiH

Čerkez:Poštovati mjere lične zaštite za nastavak ublažavanja restrikcija (VIDEO)

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je danas da je važno zapamtiti kako epidemija nije završena već da su samo određene restrikcije ublažene, što i dalje treba da poluči rezultate.

– Ključno je da se i dalje pridržavamo mjera lične zaštite kao što su nošenje maske i rukavica, pranje ruku i držanje socijalne distance kako bismo mogli nastaviti s ublažavanjem mjera uvedenih za sprečavanje širenja zaraze – poručio je u obraćanju javnosti Čerkez.

Dodao je da nadležni prate i situaciju u susjedstvu te da će u budućnosti biti više harmonizacije u provođenju mjera između BiH i susjednih zemalja.

Čerkez je istakao da će biti posebno važno održavanje discipline kada budu ublažene ostale mjere poput onih u zadnjoj fazi, kao što su održavanje većih skupova i otvaranje ugostiteljskih objekata.

Apelovao je na građane da se i dalje pridržavaju mjera lične zaštite kako ne bi došlo do odlaganja ublažavanja ostalih restrikcija zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije.


BH Telecom
Na vrh