fejm.ba

Sport

Čelik će u prvenstvenoj pauzi igrati kontrolni meč protiv tuzlanske Slobode

Nogometaši zeničkog Čelika ipak će tokom dvosedmične prvenstvene pauze u BHT Premijer ligi zbog nastupa reprezentativnih selekcija ostati i vježbati na terenima u svom gradu, odnosno neće ponovo ići na mini-pripreme u Međugorje.

S obzirom na to da je Stadion Bilino polje zauzet zbog kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo 2020. godine između selekcija Bosne i Hercegovine i Italije, Čelikovci će vježbati na obližnjem Stadionu Kamberovića polje.

– U razgovoru sa sportskim direktorom Edinom Prljačom i članovima Uprave, odlučili smo da ostanemo ovdje. Sredstva koja bi potrošili za odlazak na mini-pripreme, pokušat ćemo usmjeriti u drugom pravcu, da se što prije klub izvuče iz krize. Razmišljamo racionalno pa smo odlučili da ostanemo ovdje – kaže trener Slaviša Božičić.

Dodaje kako im je potrebna i jedna kontrolna utakmica, zbog čega su se također odlučili promijeniti plan priprema u pauzi.

– Vjerovatno ćemo igrati protiv tuzlanske Slobode. Već smo obavili razgovor i postigli dogovor s kolegom Milenkom Bošnjakovićem. Samo nam predstoji još da se dogovorimo za termin i mjesto odigravanja. Ima opcija da i oni dođu nama, ali i da mi odemo njima pa ćemo vidjeti. Vjerovatno će do sutra biti sve poznato – kaže Božičić.

Zenički strateg ističe kako imaju dobru situaciju s igračkim kadrom, jer nemaju povrijeđenih igrača, a pravo nastupa u narednom kolu protiv ekipe Tuzla City stekli su i Vedran Vrhovac i Marko Perišić, koji su bili suspendirani zbog kartona. To ga posebno raduje, jer želi i da pauzu iskoristi za dodatni uvid u potencijal igračkog kadra, koji će tokom zime, kako najavljuje, sigurno pretrpiti izmjene.

Zbog kartona u narednom prvenstvenom meču u Tuzli jedino neće moći računati na Ševku Okića, koji ima tri žuta kartona.


BH Telecom
Na vrh