fejm.ba

Politika

Borenović: Lukač bi, da je odgovoran, podnio ostavku

Da ima imalo odgovornosti i morala, Dragan Lukač bi danas podnio ostavku na mjesto ministra unutrašnjih poslova, umjesto što drži konferencije za medije pune neistina i obmana, što je svojstveno njemu i njegovim podređenim, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

– Lukačeva riječ već odavno ništa ne znači, ali posebno danas kad ne može da demantuje fotografije, snimke, niti narod koji je jučer u Banjoj Luci podržavao zahtjev za istinom i pravdom, a na svojoj koži osjetio silu koju je na njih Lukač poslao – dodao je Borenović.

Borenović je kazao da jučerašnjih događaja ne bi ni bilo da su MUPRS i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka radili svoj posao.

– Nisu riješili slučaj ubistva Davida Dragičevića, niti devet mjeseci imamo ikakvog pomaka. Ljudski je da ljudi koji žive ovdje traže istinu i pravdu, žele da se osjećaju sigurno i da vrate povjerenje u institucije – navodi se u pisanoj izjavi predsjednika PDP-a.

Borenović je podsjetio Lukača na Ustav Republike Srpske i član 25., koji garantuje slobodu misli, opredjeljenja, svijesti i uvjerenja, kao i javnog izražavanja mišljenja, te član 32. Ustava kojim je zagarantovana sloboda izražavanja mišljenja o radu državnih organa i da niko zbog toga ne smije snositi odgovornost.

– Kao ministar unutrašnjih poslova, on bi morao poznavati Ustav i ne bi smio dozvoliti da se na najbrutalniji način guše osnovna ljudska prava i slobode. Nažalost, sve što Lukač čini suprotno je od prava, slobode i demokratije – zaključio je Borenović.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh