fejm.ba

Svijet

Blokada američke vlade: Uposlenici NASA-e primorani da čiste toalete

Nakon što je blokada američke vlade ušla u drugi mjesec, Američka svemirska agencija NASA zatražila je od uposlenika da sami čiste toalete zbog činjenice da ustanova od petka više neće biti u stanju plaćati uslugu čišćenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Blokada američke vlade traje već 34 dana i više od 800.000 javnih službenika prinuđeno je na neplaćeni rad ili neplaćeni odmor. Obavještenje koje je istaknuto u jednom od centara NASA-e najbolje pokazuje kakvo je stanje uposlenika u američkim institucijama.

Američki list “The Hill” objavio je kako je na vratima toaleta u NASA-inom svemirskom centru “Johnsons”, u američkom gradu Houstonu, istaknuto obavještenje u kome se navodi kako od petka ustanova neće moći plaćati čistača, te je od uposlenika NASA-e zatraženo da sami čiste toalete.

Ovo obavještenje je na Twitteru podijelila uposlenica NASA-e Elizabeth Blome, te je napisala sljedeću poruku: “Ovo je naša stvarnost u svemirskom centru ‘Johnsons’. Radili smo besplatno kako bi Međunarodna svemirska stanica i dalje djelovala, sada nemamo uslugu čišćenja.”

Do blokade američke vlade došlo je zbog Trumpovog zahtjeva da se izdvoje sredstva za gradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Blokada vlade bi mogla potrajati, jer još uvijek nema naznaka da su Trump i demokrate spremni na uzajamne ustupke i kompromisno usvajanje budžeta.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh