fejm.ba

Društvo

Bh. novinar Salih Brkić dobitnik Povelje za životno djelo ‘Hasan Kaimija’

foto:facebook

Dugogodišnji bh. novinar Salih Brkić dobitnik je ovogodišnje Povelje za životno djelo “Hasan Kaimija“ – saopćeno je danas na pres-konferenciji u Tuzli na kojoj su predstavljeni sadržaji ovogodišnje manifestacije Dani Hasana Kaimije koji će biti održani u Zvorniku i Tuzli od 6. do 16 juna.

Kako je rečeno, dobitnik Povelje za životno djelo Salih Brkić, svoj je novinarski posao posvetio ljudima iz Podrinja koji su pretrpjeli velike posljedice u genocidu i ratnim zločinima početkom devedesetih godina.

– Salih Brkić je skroman, ali veliki čovjek. To je jedan od najmarkantnijih novinara. On je predan ljudskim vrijednostima i borac za pravdu i istinu. Ovo je istovremeno i priznanje uvaženoj novinarskoj profesiji, priznanje svim novinarima koji su ustrajni u traganju za istinom i očuvanju ljudskih vrijednosti – rekao je danas tuzlanski muftija Vahid efendija Fazlović.

U okviru Dana Hasana Kaimije bit će održani brojni kulturni i vjerski sadržaji. Također, bit će saopćeno i ime autora koji je dobitnik nagrade “Hasan Kaimija” iz oblasti humanističkih i društvenih znanosti.

Karakteristika ovogodišnjeg izdanja ove kulturno-vjerske manifestacije je što se okupiti književnike iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

– To je dodatni napredak i kvalitet u organiziranju Dana Hasana Kaimije – rekao je Mustafa efendija Muharemović.

Kulturno-vjerska manifestacija Dani Hasana Kaimije obogaćena je kulturnim i vjerskim sadržajima, a okuplja Bošnjake iz cijele BiH koji na ovaj način pokazuju svoju duhovnu ukorijenjenost na ovim prostorima.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh