fejm.ba

Društvo

Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji na Igmanu i Bjelašnici

Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji (BMUMOC – Balcan Mountaineering Union's Mountain Orienteering Competition) bit će održano od 11. do 13. oktobra na Igmanu i Bjelašnici.

Očekuje se učešće takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grče, Turske, Bugarske i BiH u četiri kategorije: pioniri, juniori, seniori i veterani, najavljeno je iz Planinarskog saveza FBiH.

Međunarodno planinarsko orijentaciono takmičenje, predstavlja smotru dostignuća, znanja, umijeća, vještina i pripremljenosti članova planinarskih saveza, koji su članovi Balkanske planinarske unije (BMU), za čitanje karata i korištenje tehničkih sredstava za sigurno kretanje u prirodi i za brzo snalaženje na nepoznatom terenu, posebno u planinskim predjelima.

Takmičari treba da pokažu svoje vještine i teorijska znanja koja se odnose na sportsku orijentaciju kao i na planinarstvo u cjelini.

Takmičenje je ekipno (od tri do pet takmičara po ekipi), podijeljeno na dnevno i noćno rješavanje praktičnih zadataka  iz oblasti orijentacije, čvorologije, meteorologije i prve pomoći i teorijskih zadataka o planinarstvu uopšte.

Organizatori takmičenja pozivaju  građane – ljubitelje prirode da predstojećeg vikenda prisustvuju takmičenju  na Igmanu i Bjelašnici.

 


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh