fejm.ba

Kultura

Autorica Senka Marić u programu “Jutro s autorom” drugog dana sajma izdavača BiH “Knjige u nišama”

Drugi dan trećeg po redu sajma izdavača/nakladnika “Knjige u nišama” započeo je programom pod nazivom “Jutro s autorom”. S početkom u 10:30 sati u sajamskom salonu Bosanskog kuturnog centra prisutnima se predstavila bosanskohercegovačka autorica Senka Marić, dobitnica prestižne književne nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2018. godini u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Riječ je o romanu “Kintsugi tijela” objavljenom u izdanju izdavačke kuće Buybook u ediciji Nulta stvarnost. U razgovoru s Matijom Bošnjakom autorica se osvrnula na svoj dijelom autobiografski roman pisan u drugom licu jednine koji progovara o mukotrpnoj borbi s karcinomom i otkrivanju vlastitog tijela. Nazvan prema japanskoj umjetničkoj tehnici popravljanja polomljenih predmeta tečnim zlatom s ciljem isticanja nepravilnosti, roman je naišao na oduševljenje čitalačke publike u regionu zbog čega su u kratkom periodu objavljena dva izdanja. Senka Marić jedna je od osnivačica portala za književnost i kulturu strane.ba koji broji pet godina postojanja. Vremenom je ovaj portal postao prostor kako za već poznata imena iz književnosti, tako i platforma za mlade autore koji javnosti žele predstaviti svoj rad. Prema autoričinim riječima, ovaj portal nudi svojevrsni presjek paradigme i mjesto je na kojem javnost ima priliku čitati radove odličnih mladih umjetnika o kojima će u budućnosti zasigurno biti više govora.

U programu “Jutro s autorom” od 10:30 sati u sajamskom salonu Bosanskog kulturnog centra bit će predstavljeni još i autori Almir Bašović, Selvedin Avdić i Nenad Veličković. Sve razgovore vodit će književni kritičar i urednik Matija Bošnjak.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh