fejm.ba

Sport

Amel Tuka počinje s pripremama za olimpijske igre u Tokiju

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon briljantne srebrene medalje koju je Bosni i Hercegovini donio sa Svjetskog prvenstva u Dohi u utrci na 800 metara, spreman je nastaviti s takmičenjima i već počinje s pripremama za ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Prvu fazu priprema obavit će u Južnoafričkoj Republici, gdje mu, kako kaže, pogoduje i klima a posebno dobri uslovi.

– Bazni treninzi su najgori za srednjoprugaše. Ali očekuju me novi izazovi, nove trke, želim da zadržim ovaj nivo što je moguće duže i imam motivaciju za nova osvajanja – naglasio je Tuka na današnjoj konferenciji za medije i dodao da već u februaru naredne godine počinje s takmičenjima u Njemačkoj, Francuskoj.

Napomenuo je da će na olimpijskim igrama biti svjetski poznati sportisti, što mu je čast, ali motivira ga i to što već ima dobar background zbog čega će ga svi gledati s malo više respekta.

– Jedini moj posao je da slušam uputstva trenera i da naporno treniram – kazao je najbolji bh. sportista i dodao da je sebi postavio cilj te da želi opravdati povjerenje i očekivanja navijača.

Tuka je danas ozvaničio nastavak saradnje sa kompanijom “Hifa petrol”. Ugovor s Tukom potpisala je marketing menadžer kompanije Alma Guberinić.

– Sponzorstvo ćemo najbolje opravdati ukoliko donesemo medalje sa takmičenja – poručio je Tuka i svim sportistima BiH poželio uspjeh.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh