fejm.ba

Ekonomija

Alen Karić jedini privrednik s područja TK nominiran za ovogodišnji Večernjakov pečat

Da se u Doboj Istoku u kompaniji Kismet  šiju Armani odijela, jedna je od najpozitivnijih vijesti koja je u medijima odjeknula u protekloj godini.

A da  je rad menadžmenta spomenute kompanije umnogome prepoznat i cijenjen potvrđuje i činjenica, da je vlasnik Kismeta, poduzetnik Alen Karić na spisku kandidata za prestižno priznanje Večernjakov pečat.

Večernjakov pečat, najuticajniji društveni događaj u BiH, održan je sinoć u Mostaru, a na toj manifestaciji “pečat” za svoj dugogodišnji trud dobili su oni, čiji je rad umnogome ističe od ostalih.

Prestižno priznanje za Osobe godine osvojili su Vatreni iz BiH i izbornik Zlatko Dalić zbog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Poduzetnik i političar Alen Karić iz Doboj Istoka, jedini je od privrednika s područja TK, koji je bio nominiran za priznanje Večernjakov pečat.

Karić se našao “rame uz rame” sa Hasanom Ahmetlićem, Muhamedom Tabakovićem, Radenkom Bubićem, Lukom Rajićem, Viborom Mulićem, Petrom Ćorlukom, Zvonkom Bagarićem, Milenkom Bašićem, Mijom Ćosićem, Matom Rimac.

Kompanija  Kismet, čiji je Karić vlasnik osnovana je 1994. godine, počevši  kao porodični biznis, koji se specijalizirao  za proizvodnju radne  i zaštitne odjeće.

Tri godine kasnije  krenuli su u  proizvodnju modnih predmeta, koji su uključivali dječje blazare, casual blazare i pantalone za   njemačke modne  brendove.

Tokom dvodecenijskog rada ova kompanija je kontinuirano rasla, educirala radnike, te tehnološki se usavršavala, a  danas je jedina u region,  koja ispunjava uvjete da šije za najpoznatija svetska odlijela Armani, koja nose najugledniji ljudi svijeta.

 

 


BH Telecom
Na vrh