fejm.ba

Društvo

Adna Begić svojim crtežima oduševljava

Svijet dječijeg likovnog stvaralaštva fascinantno je područje, koje donosi puno neočekivanog i nepredvidivog.  Način na koji djeca stvaraju svojom svježinom i autentičnošću nadmašuje sva očekivanja.

Dječijem pogledu na život ponekad teže i odrasli, priželjkivajući tu slobodu, ljubav i nevinost koju mališani posjeduju. Adna Begić je odlična učenica osmog razreda OŠ “Hasan Kikić” Gračanica. Međutim, Adna izuzetno znanje pokazuje u oblastima kao što su likovna i muzička umjetnost.

Adna je djevojčica koja pomoću olovke i papira uspijeva prenijeti način na koji ona vidi stvari koje je okružuju i zanimaju. Ovaj način izražavanja za nju je dragocjen i u njemu često uživa u svoje slobodno vrijeme. Njeni crteži nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, jer se u njima uvijek može otkriti nešto novo, do sada neprimjećeno.

Pored likovne umjetnosti, ova učenica se posvetila i učenju sviranja klavira, ali i sportskim aktivnostima, pa trenira i košarku u Jedinstvu Tuzla.  Odbrojava dane  kada će njena ilustracija za knjigu dječije poezije ugledati svjetlo dana.  Adnina najveća podrška i vjetar u leđa su njezini roditelji i dvije mlađe sestre. U prilogu pogledajte crteže ove talentovane djevojčice.

 


BH Telecom
Na vrh