fejm.ba

Društvo

Adna Begić svojim crtežima oduševljava

Svijet dječijeg likovnog stvaralaštva fascinantno je područje, koje donosi puno neočekivanog i nepredvidivog.  Način na koji djeca stvaraju svojom svježinom i autentičnošću nadmašuje sva očekivanja.

Dječijem pogledu na život ponekad teže i odrasli, priželjkivajući tu slobodu, ljubav i nevinost koju mališani posjeduju. Adna Begić je odlična učenica osmog razreda OŠ “Hasan Kikić” Gračanica. Međutim, Adna izuzetno znanje pokazuje u oblastima kao što su likovna i muzička umjetnost.

Adna je djevojčica koja pomoću olovke i papira uspijeva prenijeti način na koji ona vidi stvari koje je okružuju i zanimaju. Ovaj način izražavanja za nju je dragocjen i u njemu često uživa u svoje slobodno vrijeme. Njeni crteži nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, jer se u njima uvijek može otkriti nešto novo, do sada neprimjećeno.

Pored likovne umjetnosti, ova učenica se posvetila i učenju sviranja klavira, ali i sportskim aktivnostima, pa trenira i košarku u Jedinstvu Tuzla.  Odbrojava dane  kada će njena ilustracija za knjigu dječije poezije ugledati svjetlo dana.  Adnina najveća podrška i vjetar u leđa su njezini roditelji i dvije mlađe sestre. U prilogu pogledajte crteže ove talentovane djevojčice.

 


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh